Welcome to Our Website

Waarom je geen kattenverzekering gratis kunt krijgen

Helaas bestaat een “gratis kattenverzekering” niet. Een van de verschillen tussen de huisdierenverzekering en de ziektekostenverzekering voor mensen is dat deze laatste geheel of gedeeltelijk door de overheid wordt gesubsidieerd. De uiteindelijke prijs die de consument betaalt voor een zorgverzekering is sterk afhankelijk van zijn financiële situatie, maar wordt vrijwel altijd flink afgeprijsd.

In sommige gevallen kunnen mensen met een laag inkomen zo’n financiële behoefte aantonen dat ze in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding voor je gezondheidszorg via federale programma’s maar dat omvat geen gratis kattenverzekering voor de viervoetige familieleden.

De menselijke gezondheidszorg wordt streng gereguleerd door de federale overheid om de consumentenbescherming te garanderen, maar particuliere huisdierenverzekeringsmaatschappijen zijn ook op staatsniveau gereguleerd. (Daarom kunnen de kosten van een huisdierenverzekering op de ene locatie duurder zijn dan op de andere, zelfs voor hetzelfde exacte plan voor een bijna identiek huisdier).

Een kattenverzekering is niet altijd voor iedereen geschikt. Voor velen kan het een redder in nood zijn als ze worden geconfronteerd met een hoge veterinaire rekening. Voor anderen, wiens katten misschien te oud zijn of te veel reeds bestaande aandoeningen hebben, is een huisdierenverzekering misschien niet het meest nuttig.

Ikverzekerhetbeste.nl